Cestovky nás často klamú.

Vaše otázky a skúsenosti s konkrétnymi CK

Moderátori: AJKA, Zuzana

Re: Cestovky nás často klamú.

Odoslaťod cathrine 09 Mar 2010, 20:44

Celkom sa oplatí teraz chodiť cez maďarské cestovky, ten istý zájazd do toho istého hotela môže byť lacnejší až o niekoľko stoviek eur :)
cathrine
Nováčik

Založený: 08 Mar 2010, 07:32

Odoslaťod Jedi99 09 Mar 2010, 21:11

cathrine napísal:Celkom sa oplatí teraz chodiť cez maďarské cestovky, ten istý zájazd do toho istého hotela môže byť lacnejší až o niekoľko stoviek eur :)

niekolko stoviek eur ? mozes poukazat na nejakom priklade ? lebo sa mi to zda az velmi vela

Marek
Obrázok používateľa
Jedi99
Mega Cestovateľ

Založený: 15 Aug 2006, 21:59

Odoslaťod Sanyo 09 Mar 2010, 21:14

cathrine napísal:Celkom sa oplatí teraz chodiť cez maďarské cestovky, ten istý zájazd do toho istého hotela môže byť lacnejší až o niekoľko stoviek eur :)

Hmm, ked som porovnaval slovenske a madarske kartago tak jedine egypt bol cenovo vyhodnejsi cez madarov, ostatne destinacie na rovnakej cenovej urovni, Turecko tusim bolo este aj o trosku drahsie. Najvyhodnejsie je urcite cestovat cez rakusanov, najviac urcite do Turecka, ale aj pri ostatnych destinaciach su ceny nizsie, niekde nie je az taky velky rozdiel, ale vo vacsine to nie je zanedbatelna ciastka. Sanyo
Obrázok používateľa
Sanyo
Mega Cestovateľ

Založený: 05 Nov 2006, 14:26

Odoslaťod Sanyo 09 Mar 2010, 21:17

Jedi99 napísal:

niekolko stoviek eur ? mozes poukazat na nejakom priklade ? lebo sa mi to zda az velmi vela

Marek

Ako som uz spominal, tak Egypt je skutocne lacnejsi, a pri kupe zajadzu pre 2 osoby by sa dalo par sto eur usetrit. Skusim najst nieco na porovnanie :wink:. Sanyo
Obrázok používateľa
Sanyo
Mega Cestovateľ

Odoslaťod Jedi99 09 Mar 2010, 21:25

Sanyo napísal:
Jedi99 napísal:

Marek

Ako som uz spominal, tak Egypt je skutocne lacnejsi, a pri kupe zajadzu pre 2 osoby by sa dalo par sto eur usetrit. Skusim najst nieco na porovnanie :wink:. Sanyo

:) nebolo tam o dvoch osobach :) preto som sa aj ozval, ze by ma prekvapilo keby sa az tolko dalo usetrit, :) cely svet by chodil cez madarsko :)

Marek
Obrázok používateľa
Jedi99
Mega Cestovateľ

Odoslaťod Sanyo 09 Mar 2010, 22:18

Takze, tak ti poviem, ze usetrit usetris, a to poriadne vela :wink:.

Napr. novy hotel Iberotel Aquamarine v Hurghade. Porovnaval som tu istu cestovku v madarku a na slovensku, v priblizne rovnakom termine.

cez slovensku: 12 dni, 19.6., AI - 640Eur
cez madarsku: 12 dni, 16.6., AI - 484Eur

Ceny su pre jednu osobu v dvojlozkovej izbe so zlavou, bez poplatkov a poisteni. A keby porovnavam s inymi slovenskymi CK tak mi ver, ze hranicu rozdielu 200 Eur prekrocim :wink:. Egypt sa cez madarov skutocne oplati, ale kazdym rokom sa ten rozdiel cien zmensuje-madarske CK sice pomaly ale isto zdrazju Egypt (neviem ako ostatne destinacie, ja sledujem len Egypt a Turecko). Pred dvomi rokmi som "studoval" cenniky madarskeho Kartaga s otvorenymi ustami :lol:, nechcel som verit vlastnym ociam :). Sanyo
Obrázok používateľa
Sanyo
Mega Cestovateľ

Odoslaťod Jedi99 09 Mar 2010, 22:36

Sanyo napísal:Takze, tak ti poviem, ze usetrit usetris, a to poriadne vela :wink:.

Napr. novy hotel Iberotel Aquamarine v Hurghade. Porovnaval som tu istu cestovku v madarku a na slovensku, v priblizne rovnakom termine.

cez slovensku: 12 dni, 19.6., AI - 640Eur
cez madarsku: 12 dni, 16.6., AI - 484Eur

Ceny su pre jednu osobu v dvojlozkovej izbe so zlavou, bez poplatkov a poisteni. A keby porovnavam s inymi slovenskymi CK tak mi ver, ze hranicu rozdielu 200 Eur prekrocim :wink:. Egypt sa cez madarov skutocne oplati, ale kazdym rokom sa ten rozdiel cien zmensuje-madarske CK sice pomaly ale isto zdrazju Egypt (neviem ako ostatne destinacie, ja sledujem len Egypt a Turecko). Pred dvomi rokmi som "studoval" cenniky madarskeho Kartaga s otvorenymi ustami :lol:, nechcel som verit vlastnym ociam :). Sanyo

vdaka za info :) to je fakt skvela cena !

Marek
Obrázok používateľa
Jedi99
Mega Cestovateľ

Odoslaťod sylviaKE 10 Mar 2010, 10:16

je to síce lacnejšie, ale treba brať do úvahy aj cestu do Budapešti, niečo stojí aj vlak a teraz si zober, že dajme tomu vlak ti ide len o 23,00 ale ty odlietaš až na nasledujúci deň trebárs o 22,00, ponevierať sa po Pešti s batožinou? alebo presedieť deň na letisku? A ak ideš vlastným autom, tiež sa platí nejaké parkovné, nie? ja som tak vlani porovnávala Imperial shams, bol lacnejší, ale keď som si predstavila práve túto obtiažnosť, radšej som letela z Košíc, kde som bola na letisku za pár minút a nemusela stratiť ďalšie dva dni určené na príchod a odchod...keby sa letelo z Košíc do Budapešti, to by bolo iné kafe :D
Obrázok používateľa
sylviaKE
Dovolenkár

Založený: 03 Sep 2009, 15:47

Odoslaťod Sanyo 10 Mar 2010, 11:06

Tak to mi je samozrejme, ze niekto kto je z vychodu sa nebude trepat do budapesti, ale ja som skor myslel ze je to vyborne pre tych, ktory ziju na juhozapade. Ved predsa kto by absolvolal niekolko hodinovu cestu napr. z Kosic do Budapesti a potom este z tadial lietadlom do Egypta... Ak ma niekto tieto letiska priblizne tak isto daleko od svojho domova, tak vtedy sa tu skutocne oplati :wink:. Ak by som chcel letiet z Budapesti, tak by som cestoval o max. pol hodinku viac. Lenze v Egypte som uz nebol par rokov, a ponuku madarskych cestoviek som zacal sledovat az po mojej poslednej navsteve Egypta :(. Sanyo
Obrázok používateľa
Sanyo
Mega Cestovateľ

Odoslaťod sylviaKE 10 Mar 2010, 13:04

vieš, mňa hnevá aj to, že omnoho viac destinácií ponúkajú len z Bratislavy, aj napr. Take Off má pokiaľ viem odlety len z Blavy a vlani tí, čo s nimi cestovali na LM zaplatili za 15 dní omnoho menej ako my za LM na 12 dní :( inak ja by som tiež vtedy nepozrela na maď. Kartago, keby mi sused nevravel, aké super ceny majú, jednoducho by to ani len nenapadlo :)
Obrázok používateľa
sylviaKE
Dovolenkár

Odoslaťod Lexeni 10 Mar 2010, 19:09

Zdravím každého prispievajúceho.
Naša rodina minulý rok cestovala s maďarským Neckermann-om. Dvaja dospelí a 10 ročné dieťa. Boli sme v Turecku v hotely Spice na 11 dní. U nás tento hotel ponúkal len FIRO, a to 7 dňoví zájazd bol u nich o cca. 1000 € drahší pre nás troch, ako v Maďarsku 11 dňový. Zájazd sme si zakúpili asi 1 mesiac pred odchodom a nebola Last Minute ponuka. A navyše sme mali parkovanie na stráženom parkovisku s kyvadlovou dopravou na letisko v cene zájazdu. Ináč cena parkovania by bola okolo 16000 Ft. Ale aj tak by to stálo len zlomok ceny parkovného v Bratislave. Leteli sme leteckou spoločnosťou Malév. Lietadlo bolo ako nové, nie ako tie u nás.
Ešte dôležitá poznámka. Maďarské CK už Vám vedia povedať presný čas odletu a príletu, dokonca to majú uvedené aj v katalógoch. U nás to CK považujú za štátne tajomstvo, hoci lety si rezervujú už rok dopredu.
S pozdravom
Lexeni
Lexeni
Nováčik

Založený: 14 Júl 2008, 18:49

Odoslaťod sylviaKE 10 Mar 2010, 22:31

tak toto je veľmi pozitívna informácia, nevedela som, že majú tie časy odletov, takto sa to dá lepšie zariadiť, asi to začnem lúskať :) len, aby boli tie odlety, teda čas odletu aj na nete...dík za dobrú správičku... :)
Obrázok používateľa
sylviaKE
Dovolenkár

Odoslaťod Sanyo 10 Mar 2010, 22:49

No, neviem, neviem, ci vsetky madarske cestovky uverejnuju casy odletov na svojich web stranakch, alebo v katalogoch. Akurat tak cestovky typu Neckermann, ci Tui. Ale zeby v madarsku zalozene CK uverejnovali casy odletov, asi ani nie. Opravte ma ak sa mylim, ale ja osobne som sa s tym este nestretol. Sanyo
Obrázok používateľa
Sanyo
Mega Cestovateľ

Odoslaťod kuky 11 Mar 2010, 14:38

Ahojte.
No ja som sa tento rok rozhodol cestovať s cestovkou Neckermann,odlet z Viedne. A poviem Vám,dosť veľký rozdiel,ten istý zájazd aj termín v auguste.Na porovnanie:
Kanarske ostrovy-Tenerife 4.hviezd.Hotel
Neckermann 1418€ s polpenziou
zajazdy.sk 1838€ s polpenziou
Rozdiel 420€ na 2.osoby
Myslím že to je dosť. A ešte treba cestovať do Prahy na letisko,zaplatiť dialničnú,parkovisko a 5.hodín cesta!Dalších cca 100€
Kedže som od Bratislavy,vo Viedni som za 45.minút,zavezie ma brat a netreba parkovné.Aj toto všetko treba zarátať.Hlavne ten čas.A do Prahy doletíte o pol noci(tak majú lety) a potom ešte šoférujte domov 5-6 hodín(s prestávkou).
Z Viedne sa letí na obed,takže v pohode,žiadna nahánačka po nociach.
Poviem Vám,že treba dobre porovnať ponúkané pobyty v rôznych cestovkách.
A ešte jedna maličkosť :!: Prídíte do Hotela s nemeckou cestovkou a našou,uvidíte ten rozdiel či v ubytovaní,tak aj v záujme o Vás.A to mi verte :!:
kuky
Nováčik

Založený: 10 Jan 2010, 14:43

Odoslaťod Lexeni 11 Mar 2010, 21:25

Tu sú stránky troch maďarských CK, ktoré majú uvedené termíny odletov (pozerali sme do Turecka): www.karya.hu , www.suntimes.hu, www.greentravel.hu. Ostatné sme zatiaľ neprezerali. Ale nie je problém si to zistiť, lebo majú online zákaznícku službu, kde Vám odpovedajú na otázky. Vlani, keď sme vyberali dovolenku, v danej CK na stene mali vyvesené odlety od všetkých ponúkaných zájazdov aj ostatných CK. Povedali sme termín, pracovníčka sa otočila dozadu a za pár sekúnd sme už vedeli info o odletoch.
Lexeni
Lexeni
Nováčik

Založený: 14 Júl 2008, 18:49

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na CK - Informácie a otázky

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.