Fakultatívne výlety Turecko

Vaše skúsenosti a tipy na výlety, aquaparky, festivaly, discotéky, bary a iné atrakcie

Moderátori: AJKA, Aja

Re: Nákupy

Odoslaťod Muchotrafka 07 Aug 2008, 11:53

Ja som bola sama na vylete na hrade, je to taka zrucanina, mas to na vsetkych pohladniciach aj fotkach. Cesta tam je vsak velmi strma a neni su tam chodniky, takze neodporucam ist tam peso. Dva roky dozadu sa za vstup na hrad platilo 5 eur na osobu. Je to vlastne len taka zrucanina (asi ako tu Devin) ale mas odtial nadherny vyhlad na celu Analyu, mas to tam ako na dlani. Od kruhoveho objazdu pri mesite chodil autobus raz za hodinu (ale za pol, uz presne neviem) hore na hrad, tam ta vysadil a o pol hodinu isiel spat. Hravo ti to staci na pozretie, lebo tam sa za tu dobu pofotis v klude a prezries to tam. Cena bola podla toho asi, jak sa chcelo autobusarovi, lebo som platila rozne sumy. Ale je to okolo 1 euro za 1 cestu. Da sa tam aj vyjst, mozno za hodinu to vyslapes v tom horku aj zadarmo. Vodic ked vidi niekoho na ceste, tak zastavi a mozes nastupit kedykolvek. Autobusova stanica je centre tak dost zasita, ale da sa najst, odtial chodia autobusy vselikde, da sa tam opytat. Ale my sme sami nechodili, len na tom hrade sme boli. Je to pekny taky poldenny vylet, lebo len kym prides do mesta, potom kym pride autobus, odvezie ta tam (ide velmi pomaly, takze pocitaj pol hodinku kym sa vyskrabe az hore). Vacsinou tam chodia autobusove zajazdy, ze ich tam vyvezie autobus, pofotia sa a idu zase niekam dalej.
Obrázok používateľa
Muchotrafka
Mega Cestovateľ

Založený: 01 Aug 2006, 11:00

Odoslaťod Lengy 12 Aug 2008, 08:46

Velmi vela ludi tvrdi, ze je najlepsie ist s tureckou CK. Ja si to vsimam uz treti rok. Su lacnejsie a lepsie organizovane. Firo malo v ponuke viac vyletov. Treba si vybrat komu co vyhovuje. Ak idete s detmi tak nechodte na ziadne vylety. Je to pre ne velmi narocne a ukratite ich o 1 den zabavy-kupania-pohody. Ked chces poznavat tak Perge-Aspendos. V Turecku je velmi vela pamiatok, ale je horuco, takze je to narocne po kazdej stranke. Ja by som si skor vybrala na jar alebo na jesen velky okruh Tureckom ako poznavacku, stoji to za to! Ked ides na dovolenku na 8 dni, tak odpocivaj a nestresuj sa v horucave chodenim a mrznutim v autobuse - klimosku fakt miluju az je to neprijemne.
V Alanyi odporucam ist od aqua parku dolmusom. Nachadza sa v ulicke medzi kleopatrinou plazou a hlavnou nakupnou triedou, ktora vedie k velkemu bazaru. Staci povedat soferovi autobusu. Ste tam za 10 min. dolmus stoji 0,5€ a vstupne nie je vysoke, ale uz si napamatam kolko. Tento rok sme tam neboli. V Alanyi treba vecer navstivit pristav - je tma krasne. Dalej odporucam jaskynu, ktora je pod kopcom na kleopatrinej plazi - mysli 4 €. Treba v nej byt 30 min. je to dobre na dychacie cesty. Od nej je aquapark vydialeny asi 5 min. cesty peso v ulicke. V malickom obhcodiku sa staci opytat a ukazu cestu-velmi ochotne.
Co sa tyka temy Turci-zeny a vyjednavanie - pocujem prvy krat, ze s tym mal niekto problem. Ja nie. Vosla som do kazdeho obchodu do ktoreho som chcela vojst a vzdy som vysla z obchodu bez nakupu, ked som nakupovat nechcela. Nikto ma do nicoho nenutil. Ked som chcela nakupovat tak so zjednavala a vacsinou to bola velka zabava. Mam natoceny tanec s Turkom, ked som si kupila kozene topanky za 800 Sk, ktore by u nas stali 2000 Sk. Letne vsuvky za 5 € nepotrebujes zjednavat. Netreba sa hadat a byt neprijemny lebo to nemaju radi, Oni sa chcu vzdy dohodnut. Ked uz nemoze ist dole s cenou tak bud to kup alebo sa slusne podakuj a chod dalej.
Turecky vecer urcite odporucam. Ja som na nom nebola, lebo mam malu dcerku, ale ked som este nemala dieta tak sme boli na Spanielskom vecery a je to nieco uzasne. Velka zabava.
Urcite si vyskusaj aj HAMAM - turecke kupele, hned na zaciatku dovolenky.Stoji to za to!!! Ale nie organizovane. Tam odvezu plny autobus ludi a masovo peelinguju, masiruju ... Stoji to 25 €. V hoteloch to stoji 15-20€ a venuju sa ti 2 hodiny. Je tam sauna a peeling, penova masaz a relaxacna masaz. Perfektny relax - daj si to hned rano. Stoji to za to! Vezmi si ale starsie plavky, lebo budes od odlejov...
Pre adrenalinu chtivych muzov odporucam: vylet na jeepoch alebo rafting. Ja by som na to nesla, ale videla som par muzov, ktori sa vratili uneseni.
Ak mas nejake otazky, rada ti odpoviem.
Obrázok používateľa
Lengy
Mega Cestovateľ

Založený: 18 Júl 2007, 22:03

Odoslaťod Sanyo 12 Aug 2008, 11:43

Ked uz hovoris aj o tureckych kupeloch - pytal som sa na to delegata - a on mi to na hotely neodporucil - ze ked videl tych chlapoov, ktori to robia tak mal dost - hotel Sea Sight. Tiez by som nechcel riskovat, ze ked sa postavim - ak sa vobec postavim - tak ma bude vsetko boliet - ja som o kupeloch ani len neuvazoval, ale boli taki. Je to naozaj take divne - ked som siel pri hoteloch v Alanyi - vsade Hammam. Je mozno pravda ze v hoteli sa ti venuuju viac ako na organizovanom vylete - ale potom keby ma doriadili, tak by som prelezal celu dovolenku na izbe - ledva by om dosiel napr. na obed - urcite, ze teraz zvelicujem, ale nechat sa masirovat niekym kto to nevie je fakt odvaha. Ja sa do toho ich hammamu nevyznam, ale urcite by mali mat nejake cerifikaty. Lengy, nevies ako to je? Sanyo
Obrázok používateľa
Sanyo
Mega Cestovateľ

Založený: 05 Nov 2006, 14:26

Odoslaťod Lengy 13 Aug 2008, 09:51

No, asi je to tym, ze zeny maju vacsii vztah k staroslivosti o svoje telo ako muzi :lol:
Ja si ani neviem predstavit dovolenku, na ktorej by som nesla do tureckych kupelov. Je to velmi prijemne. V hotely v ziadnom pripade nemoze masirovat nepovolany clovek, to ako keby varil namieso kuchara sofer autobusu. NEPREDSTAVITELNE :roll: . Ja som mala taku skusenost, ze pani z Prahy, ktora bola v h.Sea Sight v tomto roku s nami sa dala "vymasirovat" a maser jej upravil platnicky s kt. mala problem. Kazdy den o tom rozpravala o kolko sa ma lepsie. Ja neviem podla vyzuru posudit ci clovek vie masirovat alebo nie, len ak to skusim. V pripade TK nejde len o masaz je to neopisatelna procedura, ktora okrem toho, ze je velmi prijemna, zabezpeci krasne opalenie vdaka dokonalemu peelingu. / V tejto oblasti som 100% - tne doma takze viem o com hovorim ... /
Co sa tyka delgeta VITALIJA uz napisem len tolko, ze len malokomu sa pacilo, ze vylet si musi kupovat cez SMS ... pozri si aj ine recenzie. :wink: Je fajn, ze aspon ty taku skusenost nemas ...
Obrázok používateľa
Lengy
Mega Cestovateľ

Založený: 18 Júl 2007, 22:03

Odoslaťod kiquska 15 Aug 2008, 13:01

no tak vam dakujem dost ste mi pomohli...som sa rozhodla ze na ziadny vylet nejdem ja bez toho prezijem a racej budem lezat na plazi a nic nerobiiiit :D :D a tie turecke kupele urcite vyskusam lebo vstup tam mame zadarmo v ramci all incl. ale potom za tie procedury sa uz plati ale to nevadiii.... no tak uz len 3 dni a ideeem:)
Obrázok používateľa
kiquska
Dovolenkár

Založený: 23 Júl 2008, 11:36

Odoslaťod zumar 16 Aug 2008, 17:15

sanyo, pred časom som pisala a dala ti zopar otazok, ale nejaky dobrak to zrušil:-)) :evil: pripomeniem : hetel sea sight, pisal si ,že sa tam da dobre nakupiť, zaujimalo by ma čo si si tam kupil,ak to samozrejme nieje tajne. a ako je to zo slnečnikmi na plaži?? su volne,alebo treba skoro rano vstavať a obsadiť si ich?? dakujem zuzu
zumar
Nováčik

Založený: 09 Aug 2008, 17:42

Odoslaťod Sanyo 16 Aug 2008, 17:26

zumar napísal:sanyo, pred časom som pisala a dala ti zopar otazok, ale nejaky dobrak to zrušil:-)) :evil: pripomeniem : hetel sea sight, pisal si ,že sa tam da dobre nakupiť, zaujimalo by ma čo si si tam kupil,ak to samozrejme nieje tajne. a ako je to zo slnečnikmi na plaži?? su volne,alebo treba skoro rano vstavať a obsadiť si ich?? dakujem zuzu

Je mi velmi luto, ze aj informacie zo Sea Sight-u su prec. Ale co uz. Odpoviem ti na sukromnu spravu. Bolo by to od veci k tejto teme. Sanyo
Obrázok používateľa
Sanyo
Mega Cestovateľ

Založený: 05 Nov 2006, 14:26

Re: Fakultatívne výlety Turecko

Odoslaťod kiquska 26 Aug 2008, 16:06

no tak som s5 :) bolo uuuuuzasne...idem pisat recenziu :)
Obrázok používateľa
kiquska
Dovolenkár

Založený: 23 Júl 2008, 11:36

Odoslaťod 7majo7 07 Feb 2010, 09:29

Zdravim, vie mi niekto napisat ake su cca ceny vyletov?
Rad by som navstivil Pummakale, Istanbul, Turecky vecer...
7majo7
Nováčik

Založený: 01 Jan 2008, 23:14

Odoslaťod Muchotrafka 07 Feb 2010, 14:40

Majo kam ides presne? Lebo do Istanbulu sa nerobia vylety z Tureckej Riviery, nakolko je to na opacnom konci krajiny (leda tak letecke mozno z Antalye). Ak ides na Turecku Rivieru, tak tam je vylet, co sa robi najdalej Pamukale, co je brutalne celodenne sedenie v autobuse (konkretne s Alanye), tam sa vyraza velmi skoro rano (o druhej v noci kludne, podla hotela) a spat sa vracia okolo polnoci. Myslim, ze to je najdalej, co sa ide. Domaci Turci ponukaju aj dvojdnove vylety na Pamukale, ale to sa neda moc casovo zvladnut, ked si tam trebars 10 dni.
Tam su v ponuke napr. Perge Aspendos, Manavgat, potom tie klasicke ako turecky vecer alebo turecke kupele, plavba po mori, nejaky shopping a tak. Najlepsie sa zorientujes v ponuke, ked si pozries katalog CK, ktore vylety ponuka dana cestovka (lebo 90 percent ich maju rovnake). Tam je halda domacich cestoviek, ktore maju velky vyber, furt ti tam nieco vnucuju, ze zober si vylet a tak a maju fakt ovela ovela lepsie ceny ako ked si to kupis cez delegata CK.
Obrázok používateľa
Muchotrafka
Mega Cestovateľ

Odoslaťod 7majo7 08 Feb 2010, 08:18

Dakujem Muchotrafka ...

No planujem ist na turecku rivieru, cize Alanya a okolie, dlhy vylet mi nevadi, absolvoval som vylet z Hurghady do Kahiry, to bolo nieco podobne a dalo sa. Cize mi ostava Pummakale a Turecky vecer

Skoda, ja som si potom pozeral na nete vzdialenost z Antalye do Istanbulu a je to cca 800km co je nerealne ist busom.
Ale v jednej cestovke som nasiel vylet do Istanbulu, ale asi to bolo z Egejskej strany...
7majo7
Nováčik

Odoslaťod Muchotrafka 08 Feb 2010, 12:33

Majo NZC. Hodne zavisi aj od toho, na kolko dni ides a kolko ich mienis "obetovat" na vylety, lebo je asi blbina ist k moru napr. na 8 dni a z toho 5 chodit na vylety. Z Alanye sa dalo ist este na rafting, ale neviem, ci to maju CK v ponuke aj teraz, pred 4 rokmi mali. Skus sa mrknut, ake vylety ponukaju nase CK a podla toho si mozes spravit obraz, ze kam sa chodi a jake su druhy vyletov. V Alanyii je kopec tureckych cestoviek alebo neviem jak to nazvat, proste oni ponukaju vylety a lacnejsie ako nase CK. Mna osobne to Pamukale dost sklamalo, ale nikoho neodhovaram, mozes si precitat moje starsie prispevky. Ja som velmi chcela ist na vylet Perge Aspendos, ale bohuzial bol den pred odchodom, co som uz nikam nechcela chodit.
Obrázok používateľa
Muchotrafka
Mega Cestovateľ

Odoslaťod 7majo7 08 Feb 2010, 14:22

No rad by som isiel na 11/12 dni Last minute. Cize som chcel ist na tieto tri vylety, to sa mi zda ok. Uz som aj zistil ze Pummakle stoji 50€ a turecky vecer 30€ . Asi este kuknem nejaky... Ale skoda, na Istanbul som sa tesil, urobil som chybu, minuly rok som mohol ist zo Bulharska, no nesiel som :o(
7majo7
Nováčik

Odoslaťod lastovička 08 Feb 2010, 18:15

Tak z Egejskej riviery/Icmeleru/ som spravila Pamukkale,Efez a v pohode,výlet po rieke Dalyan -pekné, ale veľa na lodi a ku koncu z tepla a hojdania nám nebolo príliš dobre, ale perfektná partia čechov a slovákov , vyspevovalo sa a tancovalo alalala....
Zo Side sme spravili rafting - úžasne sme si to užívali a výlet na Green Canon- trošku nudné, ale pekná príroda a z Alanye ešte Manavgat - bola hrozná horúčava a nejak ma to neočarilo, ale dalo sa.
Istanbul som si nevšimla ani na ponukách tureckých predajcov, jediné čo si ešte pamätám bolo z Icmeleru a bol to Rhodos, ale keďže tam som bola, nestálo mi to za stratu dňa, aj tak sa ludom nepáčilo ako sa chovali turecký a grécky colníci, je známe, že tieto dve krajiny sa nemusia a teraz keď turci rozbehli /a asi aj predbehli/ turistických ruch, tak gréci to ťažšie rozdýchavajú a sem tam robia prieky....
Vždy treba aj niečo vidieť, aspoň pre mňa je to dôležité a keď som spravila v Egypte jednodňovú Káhiru- tak už spravím všetko....
lastovička
Mega Cestovateľ

Založený: 25 Mar 2009, 06:26

Odoslaťod Muchotrafka 09 Feb 2010, 11:29

Podla mna je to strasne daleko z Tureckej Rivieri do Istanbulu. To je nerealne ist autobusom, Majo sam pisal, ze je to nejakych 800 km. To by sa dalo skorej letecky, ze kupit si z Antalye letenku do Istanbulu a spat. Ale to si myslim asi neurobi nikto, kto ide na rivieru na par dni. Ak fakt niekto chce vidiet Istanbul, tak potom su aj poznavacky, ktore su aj letecky.
No vidim, ze kazda CK ma tie vylety rovnake :)
Obrázok používateľa
Muchotrafka
Mega Cestovateľ

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Výlety a atrakcie

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.