od Lengy 12 Aug 2008, 08:46
Velmi vela ludi tvrdi, ze je najlepsie ist s tureckou CK. Ja si to vsimam uz treti rok. Su lacnejsie a lepsie organizovane. Firo malo v ponuke viac vyletov. Treba si vybrat komu co vyhovuje. Ak idete s detmi tak nechodte na ziadne vylety. Je to pre ne velmi narocne a ukratite ich o 1 den zabavy-kupania-pohody. Ked chces poznavat tak Perge-Aspendos. V Turecku je velmi vela pamiatok, ale je horuco, takze je to narocne po kazdej stranke. Ja by som si skor vybrala na jar alebo na jesen velky okruh Tureckom ako poznavacku, stoji to za to! Ked ides na dovolenku na 8 dni, tak odpocivaj a nestresuj sa v horucave chodenim a mrznutim v autobuse - klimosku fakt miluju az je to neprijemne.
V Alanyi odporucam ist od aqua parku dolmusom. Nachadza sa v ulicke medzi kleopatrinou plazou a hlavnou nakupnou triedou, ktora vedie k velkemu bazaru. Staci povedat soferovi autobusu. Ste tam za 10 min. dolmus stoji 0,5€ a vstupne nie je vysoke, ale uz si napamatam kolko. Tento rok sme tam neboli. V Alanyi treba vecer navstivit pristav - je tma krasne. Dalej odporucam jaskynu, ktora je pod kopcom na kleopatrinej plazi - mysli 4 €. Treba v nej byt 30 min. je to dobre na dychacie cesty. Od nej je aquapark vydialeny asi 5 min. cesty peso v ulicke. V malickom obhcodiku sa staci opytat a ukazu cestu-velmi ochotne.
Co sa tyka temy Turci-zeny a vyjednavanie - pocujem prvy krat, ze s tym mal niekto problem. Ja nie. Vosla som do kazdeho obchodu do ktoreho som chcela vojst a vzdy som vysla z obchodu bez nakupu, ked som nakupovat nechcela. Nikto ma do nicoho nenutil. Ked som chcela nakupovat tak so zjednavala a vacsinou to bola velka zabava. Mam natoceny tanec s Turkom, ked som si kupila kozene topanky za 800 Sk, ktore by u nas stali 2000 Sk. Letne vsuvky za 5 € nepotrebujes zjednavat. Netreba sa hadat a byt neprijemny lebo to nemaju radi, Oni sa chcu vzdy dohodnut. Ked uz nemoze ist dole s cenou tak bud to kup alebo sa slusne podakuj a chod dalej.
Turecky vecer urcite odporucam. Ja som na nom nebola, lebo mam malu dcerku, ale ked som este nemala dieta tak sme boli na Spanielskom vecery a je to nieco uzasne. Velka zabava.
Urcite si vyskusaj aj HAMAM - turecke kupele, hned na zaciatku dovolenky.Stoji to za to!!! Ale nie organizovane. Tam odvezu plny autobus ludi a masovo peelinguju, masiruju ... Stoji to 25 €. V hoteloch to stoji 15-20€ a venuju sa ti 2 hodiny. Je tam sauna a peeling, penova masaz a relaxacna masaz. Perfektny relax - daj si to hned rano. Stoji to za to! Vezmi si ale starsie plavky, lebo budes od odlejov...
Pre adrenalinu chtivych muzov odporucam: vylet na jeepoch alebo rafting. Ja by som na to nesla, ale videla som par muzov, ktori sa vratili uneseni.
Ak mas nejake otazky, rada ti odpoviem.