Fakultatívne výlety Turecko

Vaše skúsenosti a tipy na výlety, aquaparky, festivaly, discotéky, bary a iné atrakcie

Moderátori: AJKA, Aja

Fakultatívne výlety Turecko

Odoslaťod kiquska 06 Aug 2008, 11:14

Ktoré z výletou cest. kancelárie Ruefa Reisen by ste odporučili?
V katalógovej ponuke majú Perge-Aspendos
Pamukkale
Turecká tisíc a jedna noc
Rafting
Manavgatské vodopády
Obrázok používateľa
kiquska
Dovolenkár

Založený: 23 Júl 2008, 11:36

Re: Fakultatívne výlety Turecko

Odoslaťod Muchotrafka 06 Aug 2008, 11:39

Vidim, ze kazda CK ma v ponuke tie iste. Najlepsie Ti povie asi Sanyo, lebo ten sa teraz vratil. Ja som bola v Turecku v r. 2006 a bola som na vylete v Pamukkale (1 dnovy) a moj priatel bol na raftingu.

Rafting
Videla som DVD, takze sa posnazim opisat Ti ten vylet. Raftovat sa ide do kopcov nad Alanyou, ze cesta tam trvala zhruba tie dve hodiny (neviem ci po ceste stali). Aj ked bolo velmi teplo, tak voda bola ladova (on dostal z toho anginu). Nemas na sebe ziadny neopren, takze si priamo vystavena tej studenej vode, dostanes len zachrannu vestu. Tie rafty idu jeden za druhym na dost malej riecke, v clne sedelo dost vela ludi + instruktor. Videla som, ze tie clny sa az prehybali pod tymi ludmi, masovka jak fras. Okrem toho raftingu tam mali aj rozne "sutaze" na vyplnenie casu. Neviem presne, do ktorej oblasti idete, vylet trval od rana od 9-tej do cca 18-tej, nestopovala som to presne.

Pamukkale
Pre mna osobne to bolo velke sklamanie, ale neodhovaram. My sme vyrazali o druhej rano z hotela (dostali sme AI balicek ako nahrada za celodennu stravu, kde bola jedna zemla a kusok syra), cesta tam je skutocne umorna, lebo sa ide do vnutrozemia, vacsinou po pustatine. Je tam par zastavok, my sme mali napr. aj zastavku vo vyrobni kobercov a v nejakej fabrike na spracovanie nejakeho nerastu (nepamatam si uz co to bolo). U nas velky kseft nemali, nikto nic nekupil. V samotnom uzemi Pamukkale sme boli asi dve hodiny cisteho casu. Je tam moznost ist do nejakych kupelov ale to sa plati zvlast. Pred dvomi rokmi (Sanyo bol teraz, bude vediet viac) uz bola voda v tych jednotlivych "jazierkach" umelo regulovana, ze je tam urobena "cesticka" ohradena spagatom, kam len mozes ist. My sme mali velke stastie, lebo prave vtedy, ked sme boli my tiekli ta voda prave v tych najblizsich "jazierkach". Ale je mozne, ze teraz ju pustia az v tych poslednych, lebo to je regulovane umelo. Par ich je tam vyhradenych na "ovlazovanie" ale tam je kopa ludi nasackovana. Inac je tam velmi smyklavo, treba si davat pozor, chodi sa tam naboso. Doporucujem zobrat si nejaky vacsi ruksak, kam si date topanky, lebo volne by som ich tam nenechavala. Kusok od Pamukkale sa da ist aj k nejakej "ruine" (tusim to je divadlo alebo co), ale na to nebol cas. Ako vyhlad je odtial fajn, ale rozhodne to nieje take krasne a nezabudnutelne ako ked to vidis na fotkach. Par rokov dozadu sa tam este volne dalo po celom areali pohybovat, kamoska sa tam kupala normalne v tych "jazierkach". Udajne uz Turci uvazuju nad tym, ze cely areal uplne pre turistov uzavru, lebo je to predsa len unikat prirodny, aky je na svete uz len niekde v Anglicku ci kde, a bude premavat iba lanovka. Ze kuknes z lanovky a ides prec.

Cestou sme sa este zastavili v Hieropolise (najstarsi cintorin) a na veceri. Naspat do ALanye do hotela sme dosli cca o jednej v noci dalsieho dna.
Obrázok používateľa
Muchotrafka
Mega Cestovateľ

Založený: 01 Aug 2006, 11:00

Re: Fakultatívne výlety Turecko

Odoslaťod kiquska 06 Aug 2008, 12:37

[quote=... Naspat do ALanye do hotela sme dosli cca o jednej v noci dalsieho dna.[/quote]
aj my ideme do alanye takze to bude casovo asi rovnake. najviac som sa tesila na topamukkale lebo ked sme boli v turecku pred asi 5 rokmi tak sme tam nesli lebo to bolo zevraj vyschnute tak som myslela ze teraz sa to mozno trochu zlepsilo ale asi nie. tak dakujem hlavne za to pamukkale lebo asi by to bol zbytocne zabity den...
Obrázok používateľa
kiquska
Dovolenkár

Odoslaťod Sanyo 06 Aug 2008, 12:38

Posnazim sa ti pomoct, ale mojim prispevkom ta asi velmi nepotesim. Ja som bol s Medinou a absolvoval som len 1 vylet, o ktory asi nebudes mat zaujem - Delfinarium a Aquapark. Vylet ako taky bol fajn, ale co ti Turci robia to nie je normalne. Organizacia vyletov z Tureckej strany je katastrofalna. Tak napriklad na tomto vylete si ludia nemali kam sadnut v autobuse. Najprv sme nazbierali asi 4 hotely - sli sme do delfinaria (na tejto ceste kazdy sedel). Potom ked sme sli z delfinaria do aquaparku tak do nasho autobusu sli aj dovolenkari z dalsieho hoterla (asi Stella Beach). Nie kazdy mal svoje miesto - tak niekto musel aj stat. Ked sme sa vracali z aquaparku prisiel pre nas vacsi autobus a uz bolo vsetko OK. Ak neberiem do uvahy este aj to, ze sme museli po predstaveni z delfinaria cakat na niektorych ludi asi 45 minut a cestou z aquaparku asi pol hodinu, tak ten vylet bol celkom fajn. Najcviac mi prislo luto delegata Alexa, ktory aj v delfinariu a aj v aquaparku hladal nasich ludi. Po tejto skusenosti sme sa rozhodli, ze uz na ziadny vylet nepojdeme. Od ostatnych sme poculi, ze zlyhal aj vylet Alanya kombi - vylet mal byt na lodi no nakoniec nebol na lodi a doprava bola autobusm a kazdemu sa z povodnej sumy vratilo 10Euro. Na vlastne oci a usi som videl a pocul ako nas delegat Vito telefonoval a riesil tento problem. Ponukli mu aj nejaku nahradnu "lod" - ktora samozrejme mala daleko od povodnej (asi mensia, strasia, jednoducho horsia). Vito samozrejme tuto ponuku odmietol. Opat sa delegat snazil, ale Turecka strana opat zlyhala. Nezalezi na cestovke, toto sa kludne moze stat hocikomu a s uplne inou CK. Ak mam porovnat organizaciu vyletov v Egypte a v Turecku - jednoznacne vyhrava Egypt. Dost ma mrzi aj to, ze tieto organizacne chyby su skoro vzdy pripisovane slovenskej CK. V tomto pripade bola v tom Medina upne nevinne. Delegati sa mohli snazit ako chceli no marne. Teraz k tym konkretnym vyletom: Viem len tolko, ze niektore vylety sa aj rusili - prave koli poziarom v Turecku - predpokladam, ze Manavgatske vodopady. Vito nam este odporucil aj tu Turecku noc - zevraj velmi pekny program. Z tych vyletov, ktore si si vybrala by som asi odporucil Turecku noc (aj ked som tam nebol, ale zevraj to fakt stoji za to). Keby este nieco rad pomozem. Peknu dovolenku. Sanyo
Obrázok používateľa
Sanyo
Mega Cestovateľ

Založený: 05 Nov 2006, 14:26

Odoslaťod kiquska 06 Aug 2008, 12:46

Sanyo napísal:Posnazim sa ti pomoct, ale mojim prispevkom ta asi velmi nepotesim. Ja som bol s Medinou a absolvoval som len 1 vylet, o ktory asi nebudes mat zaujem - Delfinarium a Aquapark. Vylet ako taky bol fajn, ale co ti Turci robia to nie je normalne. Organizacia vyletov z Tureckej strany je katastrofalna. Tak napriklad na tomto vylete si ludia nemali kam sadnut v autobuse. Najprv sme nazbierali asi 4 hotely - sli sme do delfinaria (na tejto ceste kazdy sedel). Potom ked sme sli z delfinaria do aquaparku tak do nasho autobusu sli aj dovolenkari z dalsieho hoterla (asi Stella Beach). Nie kazdy mal svoje miesto - tak niekto musel aj stat. Ked sme sa vracali z aquaparku prisiel pre nas vacsi autobus a uz bolo vsetko OK. Ak neberiem do uvahy este aj to, ze sme museli po predstaveni z delfinaria cakat na niektorych ludi asi 45 minut a cestou z aquaparku asi pol hodinu, tak ten vylet bol celkom fajn. Najcviac mi prislo luto delegata Alexa, ktory aj v delfinariu a aj v aquaparku hladal nasich ludi. Po tejto skusenosti sme sa rozhodli, ze uz na ziadny vylet nepojdeme. Od ostatnych sme poculi, ze zlyhal aj vylet Alanya kombi - vylet mal byt na lodi no nakoniec nebol na lodi a doprava bola autobusm a kazdemu sa z povodnej sumy vratilo 10Euro. Na vlastne oci a usi som videl a pocul ako nas delegat Vito telefonoval a riesil tento problem. Ponukli mu aj nejaku nahradnu "lod" - ktora samozrejme mala daleko od povodnej (asi mensia, strasia, jednoducho horsia). Vito samozrejme tuto ponuku odmietol. Opat sa delegat snazil, ale Turecka strana opat zlyhala. Nezalezi na cestovke, toto sa kludne moze stat hocikomu a s uplne inou CK. Ak mam porovnat organizaciu vyletov v Egypte a v Turecku - jednoznacne vyhrava Egypt. Dost ma mrzi aj to, ze tieto organizacne chyby su skoro vzdy pripisovane slovenskej CK. V tomto pripade bola v tom Medina upne nevinne. Delegati sa mohli snazit ako chceli no marne. Teraz k tym konkretnym vyletom: Viem len tolko, ze niektore vylety sa aj rusili - prave koli poziarom v Turecku - predpokladam, ze Manavgatske vodopady. Vito nam este odporucil aj tu Turecku noc - zevraj velmi pekny program. Z tych vyletov, ktore si si vybrala by som asi odporucil Turecku noc (aj ked som tam nebol, ale zevraj to fakt stoji za to). Keby este nieco rad pomozem. Peknu dovolenku. Sanyo

no ja som si tie vylety nevybrala taku ponuku ma ruefa reisen:) medina ich ma tusim viac a aj best choice. ale do hotela a s cetovkou ktorou ideme my mame na vyber len tieto. ale aj tak dakujem asi skusime teda tu turecku noc lebo ideme len na 8 dni a myslim ze stratit vyletom ktory by nestal za to jeden cely den sa neoplati
Obrázok používateľa
kiquska
Dovolenkár

Odoslaťod Muchotrafka 06 Aug 2008, 12:50

Neviem, ze ci ides aj s detmi, ale ja osobne neodporucam detom vylet na Pamukkale, lebo ta cesta je katastrofalne dlha, dospely ma co robit, aby tolke hodiny obsedel v autobuse. Okrem toho Turci miluju klimosku, takze to tam mali v autobuse vypeckovane na asi 15 stupnov, vonku bolo 40, takze bez svetra a nejakej satky na hlavu nemas sancu, lebo tam fuka jak na Sibiri.
Pokial mas dost odvahy, tak v celej Alanyii su rozne "turecke cestovky", ktore ponukaju turistom vylety, su ovela lacnejsie ako cez CK, kludne ak mas odvahu si zjednaj, oni maju velku ponuku vyletov, otazne vsak je, nakolko je to realne a nakolko podvod, ze bohvie, kam ta a kedy odvezu. V pristave kotvy halda lodi, ze si kupis listok a mozes nastupit a prevezu Ta po okoli, vsade su tam nadhanaci, ze ponukaju, aby si si vybrala tu ich lod.
Obrázok používateľa
Muchotrafka
Mega Cestovateľ

Odoslaťod Sanyo 06 Aug 2008, 13:08

Suhlasim s Muchotrafkou - Pamukkale strasne dlha cesta a vela ludi to odpuraca a vela zas nie. Je to len na tebe. Ja som v Pamukkale nebol koli tomu zazitku z prveho vyletu a zevraj aj tam boli problemy - to mi povedali ludia ktori tam boli. Najvacsi bol asi ten zeprisli neskor ako mali a potom uz nemali ani veceru v hoteli. A ak ides na 8 dni tak podla mna upne staci ta Turecka noc. Ja by som si vybral to. Sanyo
Obrázok používateľa
Sanyo
Mega Cestovateľ

Založený: 05 Nov 2006, 14:26

Odoslaťod Zuzka 06 Aug 2008, 13:11

My sme boli na fakultatívnom výlete na Pamukalle cez domácu CK a boli sme spokojní, žiadny podvod sme nezažili, mali sme poľského sprievodcu, ktorý bol výborný. Cez slovenskú CK stál výlet na osobu 44 eur, my sme s domácimi zjednali 4 osoby za 85 eur. V cene sme mali aj večeru - švédske stoly. Raňajky 3 era a obed 6 eur sme si platili, tak isto sa platili nápoje. Pamukale sú nádherné, ale veľmi vyčerpávajúce, v nádhrných jazierkach sme sa kúpali 2 hodiny. S deťmi vôbec neodporúčam, cesta trvala 8 hodín tam a 5hod nazad len s 1 zastávkou na večeru. Preto sú viac v ponuke 2 dňové výlety.

Posielam link na moje fotky z Pamukale:

http://cestovatele.orbion.cz/profil-ces ... l=Zuzka123

Obrázok

Obrázok
Naposledy upravil Zuzka dňa 06 Aug 2008, 16:24, celkovo upravené 1 krát.
Zuzka
Mega Cestovateľ

Založený: 08 Aug 2006, 20:08

Odoslaťod kiquska 06 Aug 2008, 14:03

Zuzka tie fotky su naozaj pekne len sa mi zda ze niekedy davnejsie tam byvalo viac vody - ved ako hovoria aj ostatny teraz je to uz umelo napustane. Najviac ma od tohoodradza ta cesta. S malymi detmi nejdeme len neviem ci by som to zvladla ja :D
Obrázok používateľa
kiquska
Dovolenkár

Odoslaťod Muchotrafka 06 Aug 2008, 14:19

Ako ja nehovorim, ze je to zle, len proste je to len pre silne natury, ktore zvladnu zjednavanie. So mnou ako so zenou sa ti predavaci absolutne odmietali bavit, chcela som nieco, tvarili sa, ze oni ma nevidia, so vsetkym sa obracali na mojho partnera, ktory bohuzial nevie po anglicky, takze ked zistili, ze s nim neporiesia, s velkou nevolou teda na mna obratili ale tvarili sa, jak keby som bola neviem co, aha, zena pardon :)))))

Ale zase, za tych 6 dni sa vela vyletov nestihne, kedze vacsinu mas jednodnove, Kapadokia je tusim az dvojdnova.
Obrázok používateľa
Muchotrafka
Mega Cestovateľ

Odoslaťod kiquska 06 Aug 2008, 14:28

tusim mi tu odisiel jeden prispevok s tym odkazom na clanok Kúpiť či nekúpiť výlet cez tureckú ck?...tak sorry ale nevem kde zmizol :?: ... tak ak by sa dalo tak prosim(autor) napis to este raz :wink:
Obrázok používateľa
kiquska
Dovolenkár

Odoslaťod Muchotrafka 06 Aug 2008, 14:31

Vlozim ti link, akurat si to citam :)
Obrázok používateľa
Muchotrafka
Mega Cestovateľ

Odoslaťod kiquska 06 Aug 2008, 14:34

Muchotrafka napísal:Vlozim ti link, akurat si to citam :)

okk dik :)
Obrázok používateľa
kiquska
Dovolenkár

Nákupy

Odoslaťod Zuzka 06 Aug 2008, 14:50

Muchotrafka napísal:Ako ja nehovorim, ze je to zle, len proste je to len pre silne natury, ktore zvladnu zjednavanie. So mnou ako so zenou sa ti predavaci absolutne odmietali bavit, chcela som nieco, tvarili sa, ze oni ma nevidia, so vsetkym sa obracali na mojho partnera, ktory bohuzial nevie po anglicky, takze ked zistili, ze s nim neporiesia, s velkou nevolou teda na mna obratili ale tvarili sa, jak keby som bola neviem co, aha, zena pardon :)))))

Ale zase, za tych 6 dni sa vela vyletov nestihne, kedze vacsinu mas jednodnove, Kapadokia je tusim az dvojdnova.

Tak to sa mne ani raz nestalo, aby sa Turci so mnou nebavili len preto, že som žena. Boli veľmi ústretoví. Oveľa lepšie sa u nich nakupuje. Zažili sme pri výbere oblečenia kopu srandy. A to už nevravím o koľko boli príjemnejší ako v Egypte.
Zuzka
Mega Cestovateľ

Založený: 08 Aug 2006, 20:08

Re: Nákupy

Odoslaťod kiquska 07 Aug 2008, 11:25

a nejaky vylet do alanye??? alebo tam sa da ist normalne autobusom alebo niecim?? :)
Obrázok používateľa
kiquska
Dovolenkár

Ďalšia

Naspäť na Výlety a atrakcie

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.