od Muchotrafka 06 Aug 2008, 11:39
Vidim, ze kazda CK ma v ponuke tie iste. Najlepsie Ti povie asi Sanyo, lebo ten sa teraz vratil. Ja som bola v Turecku v r. 2006 a bola som na vylete v Pamukkale (1 dnovy) a moj priatel bol na raftingu.
Rafting
Videla som DVD, takze sa posnazim opisat Ti ten vylet. Raftovat sa ide do kopcov nad Alanyou, ze cesta tam trvala zhruba tie dve hodiny (neviem ci po ceste stali). Aj ked bolo velmi teplo, tak voda bola ladova (on dostal z toho anginu). Nemas na sebe ziadny neopren, takze si priamo vystavena tej studenej vode, dostanes len zachrannu vestu. Tie rafty idu jeden za druhym na dost malej riecke, v clne sedelo dost vela ludi + instruktor. Videla som, ze tie clny sa az prehybali pod tymi ludmi, masovka jak fras. Okrem toho raftingu tam mali aj rozne "sutaze" na vyplnenie casu. Neviem presne, do ktorej oblasti idete, vylet trval od rana od 9-tej do cca 18-tej, nestopovala som to presne.
Pamukkale
Pre mna osobne to bolo velke sklamanie, ale neodhovaram. My sme vyrazali o druhej rano z hotela (dostali sme AI balicek ako nahrada za celodennu stravu, kde bola jedna zemla a kusok syra), cesta tam je skutocne umorna, lebo sa ide do vnutrozemia, vacsinou po pustatine. Je tam par zastavok, my sme mali napr. aj zastavku vo vyrobni kobercov a v nejakej fabrike na spracovanie nejakeho nerastu (nepamatam si uz co to bolo). U nas velky kseft nemali, nikto nic nekupil. V samotnom uzemi Pamukkale sme boli asi dve hodiny cisteho casu. Je tam moznost ist do nejakych kupelov ale to sa plati zvlast. Pred dvomi rokmi (Sanyo bol teraz, bude vediet viac) uz bola voda v tych jednotlivych "jazierkach" umelo regulovana, ze je tam urobena "cesticka" ohradena spagatom, kam len mozes ist. My sme mali velke stastie, lebo prave vtedy, ked sme boli my tiekli ta voda prave v tych najblizsich "jazierkach". Ale je mozne, ze teraz ju pustia az v tych poslednych, lebo to je regulovane umelo. Par ich je tam vyhradenych na "ovlazovanie" ale tam je kopa ludi nasackovana. Inac je tam velmi smyklavo, treba si davat pozor, chodi sa tam naboso. Doporucujem zobrat si nejaky vacsi ruksak, kam si date topanky, lebo volne by som ich tam nenechavala. Kusok od Pamukkale sa da ist aj k nejakej "ruine" (tusim to je divadlo alebo co), ale na to nebol cas. Ako vyhlad je odtial fajn, ale rozhodne to nieje take krasne a nezabudnutelne ako ked to vidis na fotkach. Par rokov dozadu sa tam este volne dalo po celom areali pohybovat, kamoska sa tam kupala normalne v tych "jazierkach". Udajne uz Turci uvazuju nad tym, ze cely areal uplne pre turistov uzavru, lebo je to predsa len unikat prirodny, aky je na svete uz len niekde v Anglicku ci kde, a bude premavat iba lanovka. Ze kuknes z lanovky a ides prec.
Cestou sme sa este zastavili v Hieropolise (najstarsi cintorin) a na veceri. Naspat do ALanye do hotela sme dosli cca o jednej v noci dalsieho dna.