Vlastnym autom do BG

Všeobecné informácie , cestujeme do Bulharska, doprava, mena, nakupovanie, reštaurácie, peniaze, počasie, zvyky a praktické rady

Moderátor: mandarinka

Re: Vlastnym autom do BG

Odoslaťod mošťo 13 Júl 2010, 22:02

Duri napísal:hore si to zvatsi v % a potom posuvaj listami dolava doprava a hore dole

pochopil som ta,na tom linku,co si poslal je to vidiet perfektne,ja som myslel,ze na ceste je to dost zle vidiet-hlavne vecer ...velka tabula VIGNETTA a MATRICA ale ten dodatok som si fakt nevsimol,ze pre koho ta tabula plati...
Obrázok používateľa
mošťo
Nováčik

Založený: 13 Feb 2010, 22:21

Odoslaťod jaaty10 25 Júl 2010, 11:40

:D Ahojte.Dakujem Durimu za popis cesty,velmi pomohlo,neponahlali sme sa,takze cesta z Kosic do Primorska trvala cca 23 hodin :wink: .Naspat skusime cez srbiu 8) .
jaaty10
Nováčik

Založený: 24 Jún 2010, 12:05

Odoslaťod Duri 25 Júl 2010, 13:23

aktualizujem momentalnu trasu do bg : v Debrecen je uzatvoreny vyjazd na most , pokracujes stale rovno pod most a potom doprava po znacenej obchadzke a postupne sa vratis na povodnu trasu - je to dobre znacene. dalsia zmena v RO Oradea tu prvu velku krizovatku pri vjazde do mesta prerobili na velky kruhovy objazd / od colnice az do podjazdu na zaciatku mesta - Oradea uz urobili asi 3 kruhove , ale tie stale len rovno / prakticky po ceste tam cez Oradea prechadzas vsetky kruhove od colnice stale len rovno / je ich asi 6-7 ks / az ten posledny na velkom namesti ten ides dolava a dalsia v byvalej colnici RO Giurgiu fungl nova prijazdova cesta ku mostu cez Dunaj do BG , potom vo Varne zjazd doprava na semaforoch za SHELLkou doprava je uzavrety , takze podla casu prejazdu cez den na prvych semaforoch pri zjazde z dialnice a pri vjazde do Varny pri tej novej poste / ta je vlavo za semaformi / tu doprava a dostanete sa na T tu zase dolava a pridete na ten z prava ako keby ste isli tou uzavretou cestou , v noci kludne cez centrum tzn. na 1. semaforoch stale rovno az na T a tu doprava okolo kostola a potom uz len stale rovno na most a von z Varny na Burgas a posledna v BG pri ceste nazad je v jednom mieste uzavreta dialnica Varna - Šumen a obchadzka je asi 15 km a zdrzanie asi 0,5 hod , ale je to tiez dobre znacene a jedna na zaver v RO maju zakaz kamiony v sobotu aj v nedelu od 6,oo-22,oo hod
Naposledy upravil Duri dňa 25 Júl 2010, 20:59, celkovo upravené 2 krát.
Obrázok používateľa
Duri
Cestovateľ

Založený: 06 Apr 2007, 07:20

Odoslaťod martintrencin 25 Júl 2010, 20:17

Mozem otazku? Kolko Vas cca vysla cesta? Primorsko je fajn, ubytovanie ste mali zabezpecene?
martintrencin
Nováčik

Založený: 25 Júl 2010, 19:28
Sem napíšte číslo tri (namiesto 5 dajte 3) - toto je ochrana proti automatickym spammerom: 3

Odoslaťod jaaty10 26 Júl 2010, 13:14

martintrencin-cesta cca100 ecka resp.podla spotreby a ubytko sme rezervovali cez limba.sk lebo sme chceli klimu.
Pokial klimu ozeliete tak tu vsade ponukaju volne izby po ich svobodny stan :lol:
jaaty10
Nováčik

Odoslaťod qwtre 26 Júl 2010, 18:04

pre jaty10:
- izby nie su svobodni stan ale SVOBODNI STAJ

pre martintrencin:
- ak to pocitam z Kosic tak som vyrazal s takmer prazdnou nadrzou, na MOL v Encsi som tankoval doplna (pocitaj tak 50€) + 4-dnova dialnicna znamka Matrica za 1530 Ft (cca 7,5 €), v Rumunsku 30-dnova cestna znamka za 7 Eur, dalsie tankovanie na dialnici medzi Pitesti a Bucuresti (dalsich cca 50€), prejazd cez most 6€ a bulharska cestna znamka za 10 Lv (5 €). Takze zatial ma to stalo asi 118,5 €. Cestou spat to bude dalsia bulharska znamka za 5€, dalsi prejazd mostom 6€, jedno tankovanie v Rumunsku (cca 50€) a madarska dialnicna znamka (7,5€).

Momentalne som v Nesebare, ak mate nejake otazky, tak to mozete skusit :D
qwtre
Nováčik

Založený: 23 Júl 2010, 06:52

Odoslaťod mandarinka 26 Júl 2010, 18:46

izby na prenajom- volne izby. ak niekto ponúka tak by mam mat napísane správne:

SVoBODNAJA STAJA.-- свободнaя стая

стая- je v bulharcine izba, takze ziadny stan,ani staj- len tak na informaciu..
Obrázok
Obrázok používateľa
mandarinka
Mega Cestovateľ

Založený: 05 Aug 2006, 12:01

Odoslaťod qwtre 27 Júl 2010, 18:00

OK , nie som bulhar a v konecnom dosledku je to jedno ci STAJ alebo STAJA, urcite je to zrozumitelnejsie ako STAN. BTW: Asi to tam mali napisane v mnoznom cisle - SVABODNI STAJI, takze tak :D
qwtre
Nováčik

Odoslaťod jaaty10 28 Júl 2010, 13:00

ta som sa pomylil :oops: ospavedlnujem sa
jaaty10
Nováčik

Odoslaťod marekpo 31 Júl 2010, 16:13

Zdravím.
Chystáme sa tohto roku prvý krát autom do BG.(Košice-Sozopol).
Ten plán cesty čo som tu našiel je výborný.Nemohol by niekto tento plán upraviť aj na spiatočnú cestu ?
Na ceste je totiž v mestách niekoľko jednosmerok,nadjazdov a podjazdov a teda cesta tam nie je totožná s cestou naspäť.Ide hlavne o výjazd z obchvatu Bukurešti na dialnicu do Pitesti a potom o prejazd veľkých miest Oradei, Debrecínu,Ruse,Varny.
Okrem toho sa chcem spýtať na jazdu v noci po Rumunsku.Keď som tam bol naposledy pred viac ako 20 rokmi za
Čauseska tak nočné osvetelnie bolo minimálne.Keďže nie som až taký skúsený vodič je pre mňa dobré nočné
osvetlenie dôležité.
marekpo
Nováčik

Založený: 31 Júl 2010, 16:01
Sem napíšte číslo tri (namiesto 5 dajte 3) - toto je ochrana proti automatickym spammerom: 3

Odoslaťod qwtre 01 Aug 2010, 11:35

pre marekpo:

Cesta naspat je identicka az na Oradeu a obchvat Bukuresti. Napis mi do SZ Tvoju emailovu adresu a poslem Ti to. Mas nejaku GPS? Idealna by bola Garmin - to by som Ti mohol poslat rovno prejazdove body v gpx subore.

Osvetlenie na cestach v noci? Je presne take iste ako u nas - pri prejazdoch cez mesta osvetlenie mas a medzi mestami nie....
qwtre
Nováčik

Odoslaťod jaaty10 04 Aug 2010, 09:05

Ahojte :D .Uz sme doma a cestou spat sme isli cez srbsko.Moj osobny dojem je ze cesta je to lepsia ako cez RO.
Cesta je sice dlhsia na kilometre ale kratsia na cas.Trvala cca 21 hodin aj s prestavkami na jedlo a oddych,vratane statia na hranici 1 hodka-SRB-HU,1 hodka zapcha na obchvate budapesti-stavali most,1 hodka-zle :oops: odbocenie pri Novom sade,takze keby nebolo toho ,tak cesta vyjde na 18 hodin.Takze keby este raz do primorska tak ja cez Srbsko.
Ale je to iba moj osobny nazor a nikoho nepresviedcam :wink:
jaaty10
Nováčik

Odoslaťod naduska 05 Aug 2010, 14:55

Ahojte, chodim do Bulharska (Primorska uz 7 rokov) vzdy leteckou dopravou, no tento rok sme sa rozhodli ist autom. Bola som rozhodnuta, ze pojdeme cez Srbsko, lebo od Rumunska ma mnozstvo ludi odhovaralo. Dnes vsak cely den citam clanky na nete a velmi ma zaujal prave tento vas a velmi sa tesim, ze niekto takymto sposobom neustale pomaha ludom, pre ktorych je cesta do Bulharska autom nieco nove a nemaju ziadne skusenosti. Problem teda nastal u mna dnes, lebo som na vazkach, ci mame ist cez Srbsko alebo Rumunsko. Co mi poradite? Alebo ake su vyhody/nevyhody ist cez Srbsko/Rumunsko? za odpoved vopred dakujem ;).
naduska
Nováčik

Založený: 05 Aug 2010, 14:41

Odoslaťod Victorio 06 Aug 2010, 14:35

v nedeľu som sa vrátil z Bulharska, tak pripájam pár skúseností z cesty.
Vyrážali sme v sobotu (pred dvoma týždňami), smer Michalovce, Trebišov, Satorajuheľ :), Tokaj, Nyiregyhaz, Debrecen, Oradea, Cluj, Sibiu,Pitesti, Bucuresti, Constanta a cieľ v Eforii.
Išiel som po druhý rok sám, ale s navigáciou, ako aj minule, som sa krútil v Satorajujheli, lebo je tam pešia zóna, ktorú navigácia nepozná, tak som sa trochu krútil, ale už som vedel, kade treba obchádzať.
Ďalej cesta pokojná, málo áut, akurát veľmi horúco, v aute bez klimy sme mali aj 40 stupňov, pri ktorej mi navígácia vypovedala činnosť, tak som išiel pár km, bez nej, kým nevychladla.
Skúsil som novú ďiaľnicu A3 (Autostrada transilvania), okolo Cluj a Turda, super !, iba asi 56km, ak nie menej.
Bola skoro prázdna, až som mal obavu, či vôbec niekde má napojenie na normálnu cestu. Navigácia samozrejme ju nepozná, ale nebol problém podľa informačných tabúľ pokračovať v ceste.
Prespali sme v RO niekde pri Ramnicu Valcea, hotel 2 postele dvojhviezdičkový, čistý, s reštikou, parkoviskom stráženým kamerami vo dvore za 30€, volal sa Timpuri Vechi. Druhý deň sm epokračovali , Bukurešť bez problému podľa navigácie, po obchvate, ale to už som poznal, tak som to ani nepotreboval, odbočka Carrefour to už stokrát spomínané, dookola až na A2 na Constantu. Tam je tiež značenie v poriadku, treba dávať pozor, a vČas odbočiť, tj. nevchádzať na východe Bucuresti pod železničný most. A2ka v poriadku, akurát pre veľkú horúčavu s otvorenými oknami v aute 40stupňov, GPS znova "padla" akurát na výjazde z diaľnice pri Fetesti.
Na diaľnici je už benzínka, takže dá sa natankovať. Myslím, že je to OMV. Ďalej smer Constanta, Mamaia.
Trocha problém s platením akéhosi poplatku 10Lei, nemali sme zmenené, a eurá nechceli, automat na zmenu bol mimo prevádzky, a akýsi uniformovaný strážnik ma obral o pár eur, pretože si určil kurz 20LEI /10€, nemal som na výber, tak som zaplatil (na značné rozhorčenie mojej polovičky), Mne to bolo jedno, lebo bolo horúco, a chcel som čím skor v cieli.
Victorio
Nováčik

Založený: 23 Feb 2010, 11:01

Odoslaťod Victorio 06 Aug 2010, 14:47

ďalej už po kľukatej ceste až do Mamaii, kde ma prekvapili stovky áut valiace sa po šesťprúdovke tam aj späť, takže bol veľký problém sa tam zorientovať,a kdesi zastaviť. Zastali sme až takmer pred výjazdovou druhou rampou. Na prvej pri vstupe sa platí nejaký poplatok asi 3 lei. Ceny ubytovania v hoteli cca 60€, apartmány s 3 izbami fungl nové na konci 100€. Pozreli sme si pláž ale keďže to bolo na náš vkus drahé a preľudnené (preautované), išli sme ďalej smer Eforie.
V Eforii sme našli ubytko za pol hodiny, hotel, celkom pekný blízko pláže za 30€ 3 posteľová izba, čo je celkom OK, čisto, uspokojivé.
Po týždni sme sa zhodli, že dva týždne v Rumunsku je trocha veľa, a aby sme sa nenudili , pokračovali sme smer Bulharsko, Kranevo. Cesta znova OK, ale iba po RO/BG hranicu. V tom sú rumuni oveľa na vyššej úrovni, kvalita ciest hlavných ťahov je vyššia ako na Sk, a s BG sa nedá porovnať.
Hneď za hranocou v BG, "drgľavina" diery, plataniny, skrátka otrasná kvalita za 13€ mesačne (vignette).
Znova niet kde zablúdiť, v Kraneve sme našli ubytko znova po pol hodine, hotel s bazénom, reštikou, recepcia s veľkým LCD, barom, pingpongovým stolom, biliardom, sedením v záhrade, detským hriskom 22€ za 3posteľovú izbu !!! včítane raňajok švédske stoly pre všetkých. Tá cena bola bezkonkurenčná, aj napriek ˇbiednej izbe (síce vymaľované, dlažby, ale posteľe staré rozhegané, kúpeľňa tiež biedna, sprcha iba na dlažbe s guličkou, tj. žiadny sprchovací kút. Vyvažoval to ale bazén, a dobrá reštaurácia priamo v hoteli.
Takže ohľadom ciest tam nebol problém s blúdením, prechod bukureštou, obchvat centura žiadne zápchy, hranica detto, max. 3 autá pred nami.

Cesta späť viac problémova, pretože smer Kranevo Varna akosi navigácia zle určovala po cestách, necestách. Sledoval som značenie, ale to je biedne, značky zakrytvaju stromy, a potom je prolém
Victorio
Nováčik

Založený: 23 Feb 2010, 11:01

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Informácie pre turistov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.