v nedeľu som sa vrátil z Bulharska, tak pripájam pár skúseností z cesty.
Vyrážali sme v sobotu (pred dvoma týždňami), smer Michalovce, Trebišov, Satorajuheľ

, Tokaj, Nyiregyhaz, Debrecen, Oradea, Cluj, Sibiu,Pitesti, Bucuresti, Constanta a cieľ v Eforii.
Išiel som po druhý rok sám, ale s navigáciou, ako aj minule, som sa krútil v Satorajujheli, lebo je tam pešia zóna, ktorú navigácia nepozná, tak som sa trochu krútil, ale už som vedel, kade treba obchádzať.
Ďalej cesta pokojná, málo áut, akurát veľmi horúco, v aute bez klimy sme mali aj 40 stupňov, pri ktorej mi navígácia vypovedala činnosť, tak som išiel pár km, bez nej, kým nevychladla.
Skúsil som novú ďiaľnicu A3 (Autostrada transilvania), okolo Cluj a Turda, super !, iba asi 56km, ak nie menej.
Bola skoro prázdna, až som mal obavu, či vôbec niekde má napojenie na normálnu cestu. Navigácia samozrejme ju nepozná, ale nebol problém podľa informačných tabúľ pokračovať v ceste.
Prespali sme v RO niekde pri Ramnicu Valcea, hotel 2 postele dvojhviezdičkový, čistý, s reštikou, parkoviskom stráženým kamerami vo dvore za 30€, volal sa Timpuri Vechi. Druhý deň sm epokračovali , Bukurešť bez problému podľa navigácie, po obchvate, ale to už som poznal, tak som to ani nepotreboval, odbočka Carrefour to už stokrát spomínané, dookola až na A2 na Constantu. Tam je tiež značenie v poriadku, treba dávať pozor, a vČas odbočiť, tj. nevchádzať na východe Bucuresti pod železničný most. A2ka v poriadku, akurát pre veľkú horúčavu s otvorenými oknami v aute 40stupňov, GPS znova "padla" akurát na výjazde z diaľnice pri Fetesti.
Na diaľnici je už benzínka, takže dá sa natankovať. Myslím, že je to OMV. Ďalej smer Constanta, Mamaia.
Trocha problém s platením akéhosi poplatku 10Lei, nemali sme zmenené, a eurá nechceli, automat na zmenu bol mimo prevádzky, a akýsi uniformovaný strážnik ma obral o pár eur, pretože si určil kurz 20LEI /10€, nemal som na výber, tak som zaplatil (na značné rozhorčenie mojej polovičky), Mne to bolo jedno, lebo bolo horúco, a chcel som čím skor v cieli.